Víz- és energiatakarékosság rendezvény Ragályon

2019. október 18-án alapítványunk a KEHOP-5.4.1-16-2016-00121 pályázat keretében zajló nagy, figyelemfelhívó rendezvényét a Ragályi Balassi Bálint Általános Iskolában valósította meg. Az eseményre a helybeli óvodásokon, iskolásokon és felnőtteken kívül az aggteleki, a berentei, a kurityáni és a rakamazi iskolából is érkeztek gyerekek és pedagógusok.
Az ünnepélyes megnyitón részt vett másik együttműködő partnerünk, a Ragályi Önkormányzat részéről Perczel Sándor polgármester és a képviselő-testület tagjai közül: Egyed Andrea, Menyhárt János és Süttőné Tóth Borbála.
A megnyitót követően az egybegyűltek – több mint kétszázan – Liszkayné Lámer Juditnak, az ÉRV Zrt. munkatársának a Sok kicsi sokra megy című, a hogyan takarékoskodjunk a vízzel témájú nagyon érdekes, és hasznos előadását hallgatták meg. A gyerekeket is nagyon érdekelte ez a téma, még kérdéseket is tettek fel az előadónak.
Ezután különböző helyszíneken folytatódott a rendezvény. Az óvodások és a kisiskolások Peppino bohóc barátaival ökojátékokkal szórakoztak. A többi gyermek és felnőtt résztvevő a következő programok közül választhatott: Tárlatvezetés a megújuló energiákról, Ökokézműves foglalkozás felnőtteknek, Ökokézműves foglalkozás gyerekeknek, Energiajátszóház, Interaktív játszószoba, Energiamozi. A nap a gyerekek közösségformáló – a ragyogó időnek köszönhetően – szabadtéri játékaival zárult.
A téma iránti érdeklődést és a jó hangulatot a rendezvényen készült fotók is bizonyítják.

Kalandpróba foglalkoztató füzetek

team